Effekten af massage

Hvad arbejder massører med under massagen – hvad bliver påvirket og hvorfor kan du blive ømme efter massagen?

Af Michael Bager, massør

I massagen har vi fokus på de muskler, som vi selv styrer – kaldet tværstribet muskulatur.

 

Når musklerne spændes, bliver de hårde, hvilket gør det svært at massere de nederst liggende muskellag. Hvis det gør ondt under massagen, bliver det ubehageligt, og så spænder man automatisk i musklerne. Derfor holder vi øje med om du er anspændt under massagen samt om din vejrtrækning er rolig. Vi har ikke tal på, hvor mange gange i løbet af en dag vi siger ”tag 3 dybe vejrtrækninger” eller ”træk vejret dybt”.

Ømhed

Der kan opstå en smule ømhed i muskulaturen 1 eller 2 dage efter behandlingen. Dette skyldes, at muskler, sener og ’sene-tilhæftninger’ er gennemarbejdede. Det er en normal reaktion, og den er ganske ufarlig.

Blodets cirkulation

Hvis en muskelgruppe overanstrenges trækker den sig sammen i protest, og derved kommer der ikke den fornødne blodcirkulation til musklerne. Massagen hjælper blodet hurtigere rundt i kroppen.

 

Derfor er det vigtigt, at massagen ikke gør ondt, så man spænder i musklerne. Når det sker, er det vanskeligt at øge blodcirkulationen, hvilket er nødvendigt for at frigøre de affaldsstoffer, som muskulaturen indeholder.

Når affaldsstoffer frigøres

Når vi masserer frigøres affaldsstoffer. Affaldsstofferne ledes ud af kroppen via urinvejene, og derfor er det vigtigt at drikke meget vand efter massagen – derfor får du altid noget at drikke, inden du forlader klinikken. Bliv ikke forskrækket, når urinen er lidt mørkere end normalt efter massage.

 

 

FAKTA:

Vores muskler1 (og i forlængelse af dem vores bindevæv2) ligger i flere lag. Musklerne sidder fast på knoglerne med stærke sener.

 

Nogle muskler fungerer uden at vi tænker over det – det er derfor du kan stå på hovedet og drikke et glas vand. Eller når du går på toilettet trækkes blæren sammen, uden at du skal tænke over, hvordan den trykkes sammen. Disse styres af det autonome nervesystem.

 

 

1http://biologi.gyldendal.dk/en/Indgange/Forloeb/Menneske_og_sundhed/Hjerte_kredsloeb_traening/Forloebet/Muskler.aspx

2bindevæv er det væv, som ligger mellem kroppens væv, organer, knogler og sener

ANDRE ARTIKLER

Histamin \\ Når kroppen reagerer

'Swedish massage' \\ gymnastik

POPULÆRE

Vand efter behandling \\ effekt

Maj 2016 \\ Behandlinger

Flere behandlinger gir rabat \\ Priser

ADRESSE:

Peter Bangs Vej 1 - indgang 5D, 200 Frederiksberg

Mulighed for massage på Sluseholmen: Ben Websters Vej 68, 2450 København SV

 

Telefon: 50 72 78 40 (Michael)

Email: mail@musculuscare.dk

ÅBNINGSTIDER:

Mandag til fredag - 7 til 21

Lørdag - 8 til 14

 

Søndag og øvrige tider efter aftale

Copyright @ All Rights Reserved

Del os på: