Hvorfor bliver huden rød ved massage

Kroppen bliver ofte rød, når den bliver masseret, og næsen stopper til. Er jeg blevet forkølet?

Af Michael Bager, massør

Kilde: www.sundhed.dk samt www.apotek.dk

 

Har du prøvet at blive rød, i forbindelse med massage? Eller næsen stopper til?

 

Der er en god forklaring, og det er helt almindeligt: rødmen og tilstoppet næse skyldes en histamin reaktion (minder om den reaktion som kroppen kommer med ved fx høfeber).

 

Histamin er et stof, som frigives under massage og give kan give symptomer, der ligner allergi. Histamin giver kløe, øget slimdannelse, rødme i huden mm. (det er derfor du får ’antihistamin’, når du fx har allergi). For en massør er det kroppens måde at fortælle, at i dette område, er der noget at være opmærksom på.

 

Når næsen stopper til

Under selve behandlingen oplever mange at næsen tilstoppes. De fleste undrer sig, og har ikke oplevet det før under massage i private rammer. Ved fysiurgisk massage/sportsmassage gør behandlingen, at histamin frigives, og er dybest forskellen på ’at få massage’ og ’få behandling’. Ved massage hos en professionel bliver du både masseret og behandlet de muskler, som trænger til det.

Tilstoppet næste skyldes altså, at histamin udskilles i kroppen ved påbegyndelsen af massagen. Der sker en øget blodgennemstrømning, og det er netop det, vi gerne vil opnå gennem massagen. Tilstanden fortager sig igen i løbet af kort tid – ofte inden kunden er ude af døren igen med en flaske vand i hånden.

 

Vil du vide mere:

 

Fakta om histamin

Histamin dannes i mastceller1, nerveceller og visse hormonproducerende celler ved fjernelse af syregruppen fra aminosyren histidin. Ordet histamin er en sammentrækning af ”histidin” og ”amin”.

 

Histamins funktion – bekæmper infektion

Histaminstoffet sammentrækker luftrør og udvider blodkar. Stoffet gør at hvide blodlegemer kan trænge igennem blodkarrene (kapillærerne), som fremmer bekæmpelse af infektion (i mavesækken styrer histamin syreproduktionen - dette udnyttes ved behandling af mavesår med stoffer, der blokerer mavesækkens histaminreceptor, men det er en helt anden sag ). Når histamin er medvirkende til forøgelse af blodkarrenes gennemtrængelighed øges vævssmidigheden gennem massagen.

 

1mastcelle, særlig bindevævscelle, som især findes omkring små blodkar, kapillærer, under hud, slimhinder samt de serøse hinder, der beklæder mange af kroppens indre organer og hulheder. Mastcellelegemet er fyldt med små korn, granula, som indeholder bl.a. heparin og histamin, som henholdsvis hindrer blodets koagulation og udvider blodkarrene (kapillærerne).

ANDRE ARTIKLER

Sep 2016 \\ massagens effekt

'Swedish massage' \\ gymnastik

POPULÆRE

Vand efter behandling \\ effekt

Maj 2016 \\ Behandlinger

Flere behandlinger gir rabat \\ Priser

ADRESSE:

Peter Bangs Vej 1 - indgang 5D, 200 Frederiksberg

Mulighed for massage på Sluseholmen: Ben Websters Vej 68, 2450 København SV

 

Telefon: 50 72 78 40 (Michael)

Email: mail@musculuscare.dk

ÅBNINGSTIDER:

Mandag til fredag - 7 til 21

Lørdag - 8 til 14

 

Søndag og øvrige tider efter aftale

Copyright @ All Rights Reserved

Del os på: